Hjemmelavede hundekiks

Er din hund lækkersulten?

Eller har du bare lyst til at give den en sund godbid ind imellem?

Her får du opskriften på at lave sunde godbidder til hunde, hjemmelavede, af de ingredienser du selv vælger hos købmanden.

Alternativer: Brug Prescription diet hundefoderet fra Hills, allergivenlige hundekiks eller lav leverguffer, hvis din hund er til den slags.

Hjemmelavede hundekiks

Hjemmelavede godbidder

Det er heldigvis meget nemt, at lave nogle sunde godbidder til de firbenede, og så ved du der ikke er alle mulige tilsætningsstoffer i.

Du bestemmer selv, om det skal være klassiske flade hundekiks, eller runde godbidder, lige som pebernødder.

Ingredienser

Ingredienser til ca. 50 stk.:

🐾 1 dl kogt vand

🐾 ½ dl oksebouillon

🐾 2 æg

🐾 1 dl hvedemel

🐾 1 ½ dl grahamsmel

🐾 3 dl havregryn

Fremgangsmåde

🐾 Ælt alle ingredienserne sammen

🐾 Del dejen op i små bidder, der passer til din hund. Brug evt. metoden til pebernødder: rul dejen og skær i små bidder.

🐾 Placer godbidderne på bagepapir på en bageplade

🐾 Bag dem ved 175 gr. i en time

🐾 Afkøl hundekiksene i en times tid

🐾 Opbevar hundekiksene i tætsluttende glas

Du skal være opmærksom på, at hjemmelavede hundekiks ikke er så holdbare som de købte, da der ikke er konserveringsmidler i. Men de kan fryses, gerne i små portioner, hvis du får lavet for mange på en gang. Så kan du altid tage en lille portion frem, når du har brug for det.

Har du spørgsmål til produkter, kan du ringe til os på Tlf. 45 41 19 00

Har du spørgsmål om dit kæledyr, er du velkommen til at spørge os på Facebook

Dyrenes sundhedsplan

Dyrlægebrevkassen med svar på dit kæledyrs problemer

Laserbehandling af kæledyr

Dyrlægens Butik

Svar på spørgsmål i dyrlægens brevkasse

Godbidder til hund med foderallergi?

Godbidder til hund med foderallergi?

Hej Paulette.

Vores hund har fået konstateret foderallergi hos dyrlægen. Det betyder jo så, at han skal have allergifoder men findes der nogle gode godbidder og gnaveben, som han må få, som samtidig er allergivenlige?

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Svar:

Kære Bjarke,

Når jeres hund har fået konstateret foderallergi er det meget vigtigt, at undgå godbidder med allergifremkaldende stoffer i, og det er derfor en super god ide at lave en positiv liste over de godbidder, din hund kan tåle.

Nu skriver du ikke, hvad jeres hund har allergi overfor. Det kan være en proteinkilde, så som fisk, oksekød eller kylling. Det kan også være kulhydraterne den er gal med, så jeres hund ikke kan tåle mel eller ris, og endelig kan det være at jeres hund slet ikke kan tåle proteiner af nogen slags og skal have et foder hvor protein er slået i så små stykker at kroppen ikke kan genkende det.

Det letteste er at bruge noget af det foder, jeres dyrlæge har anbefalet som godbidder og så få en snak med dyrlægen om hvad jeres hund helt specifikt ikke kan tåle.

Hvis den ikke er overfølsom overfor protein eller oksekød, kan I jo godt give den store suppe-ben eller oksehudsben til at gnave i en gang imellem.

”Leverguffer” er en andet hit hos rigtigt mange hunde – du får lige opskriften her: leverguffer til hunde.

Kan jeres hund tåle fisk, kan man bruge tørfisk som godbidder. De indeholder en del salt, så lad være med at bruge for mange. Det er bedre at skære dem op i små bidder og husk at give jeres hund adgang til vand.

Generelt vil jeg anbefale, at du holder dig langt væk fra færdiglavede godbidder, da det er svært at tyde, hvad de indeholder, men gulerødder, stykker med agurk og æbler plejer ikke at volde problemer.

Bedste hilsner fra Paulette

Hundefoder med alternative stivelseskilder

Spørgsmål:

Findes der hundefoder med alternative stivelseskilder, altså uden majs og ris?

Jeg synes det er svært at vælge foder til min hund!

Svar:

Hej Helle.

Du har ret i, at det er en jungle at navigere i, når man som forbruger skal vælge foder til sin hund, men når du foretrækker andre kulhydratkilder end majs og ris, har du allerede sorteret hovedparten af produkterne fra.

Når du læser ingredienslisten bagpå produktet, kan du se, hvad der indgår i foderet. Ingredienserne er listet op i rækkefølge, så den ingrediens, der er mest af i produktet, står først på listen.

Allergi overfor alternative kulhydratkilder som kartoffel, tapioka og ærter ses sjældent hos hunde. Dels forekommer disse kulhydratkilder sjældent i kommercielt færdigproduceret hundefoder. (Dette kan skyldes, at råvarerne er dyrere eller vanskeligere at forarbejde). Dels er de ikke interessante at fouragere på for lagermider, der foretrækker mel og ris.

Stivelsesindholdet i f.eks. kartoffel kan desuden medvirke til en fast og samlet afføring. En behagelig ”bivirkning” i dag, hvor enhver ansvarlig hundeejer selvfølgelig rydder op efter sin hund.

Dyrlæger forhandler tørfoder, hvor kulhydratkilden er enten tapioka eller kartoffel samt dåsemad med kartoffel i kombination med vildt, and eller laks. Jeg fandt kun ærtestivelse anvendt i en af de typer allergidåsemad, der forhandles af dyrlæger.

Man skal også lige være opmærksom på, at der underligt nok kan være forskel på kulhydratkilderne i tør- og vådfoder indenfor det samme mærke og variant.

Når du skifter foder på din hund, er det en god ide at gøre det gradvist, så mave-tarm floraen får tid til at omstille sig til det nye foder.

De bedste hilsner

Paulette

Har du et spørgsmål om dit kæledyr?

Hvis du har spørgsmål om dit kæledyr, kan du prøve at bruge Dyrlægebrevkassen, her er svar på de mest almindelige spørgsmål, og meget mere.

Hvis du har behov for at stille spørgsmål om dit kæledyr, kan du købe en onlinekonsultation.

En del konsultationer omhandler spørgsmål til vores kæledyr, der kan besvares via mail efter grundig beskrivelse af problemet.

En online konsultation er vejledende og kan ikke erstatte undersøgelse af dyret hos en dyrlæge hvis dyret er sygt.

Det kan være spørgsmål om pasning, pleje, adfærd, hud, tænder, vaccinationer, fodring, gigt mv.

Hvis du er kunde hos os, eller vil være kunde hos os, kan du ringe og spørge den vagthavende dyrlæge mellem 7 og 9 på 4541 1900. I den øvrige åbningstid kan du ringe og bestille tid til konsultation.

Kurv

Akut skadestue
Summary
recipe image
Recipe Name
Hjemmelavede hundekiks
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.