Kattens jul

Katte er normalt ikke så begejstrede for forandringer, fester og gæster. Til gengæld er de gode til at lægge sig i flyverskjul til balladen er overstået, og de kan komme frit frem igen.

Det er en god ide, at indrette en favoritplads til katten, inden det går løs, gerne et roligt sted, hvor du kan skærme af for lysglimt og ballade udefra.

Parasitter i tarmen hos hunde og katte
Det er bedst, at holde katten inde, i hvert tilfælde i de mørke timer, hvis der skydes af. Din kat kan blive forskrækket og komme udenfor sine vanlige cirkler, hvis den skal flygte fra krudtet. Der kan også være knust glas fra julefrokoster derude lige nu.

Hvis din kat er bange for julehalløj og nytårsskyderier, bør du kontakte os omkring beroligende midler, der virker naturligt og ugiftigt.

Vi har flere alternativer, som er helt uskadelige for katten og dens familie. Der findes også foder og godbidder, hvor det beroligende middel er integreret. Lad os hjælpe dig med at finde den rette løsning for din kat.

Husk at rydde gavebånd væk, og placer fristende julepynt udenfor kattens rækkevidde. Katte er legesyge, og kan komme til at skære sig på glaspynt, de basker ned, eller sluge gavebånd i kampens hede.

Katte og hunde tåler ikke chokolade, især ikke den fine mørke med højt kakaoindhold samt slik, druer og rosiner. Husk at du skal reagere hurtigt, hvis din kat har fået fat i noget giftigt. Jo hurtigere du reagerer, jo mindre når det at blive optaget i systemet, jo større er chancen for at redde organfunktionen på længere sigt.

Derudover er der mange af julens planter, der kan forgifte din kat. Nogle af de mest udbredte dekorationsplanter omkring jul og det tidlige forår som kan gøre din kat syg er: Azalea, Julestjerne, Koralkirsebær, Kristtorn, Liljekonval, Mistelten, Primula, Påskelilje, Lilje, Hyacint, Tuja, Nerie, Engletrompet, Tulipan, Julerose.

Sikrest er det, at holde alt guf, piller og tobak samt skraldespande udenfor dyrenes rækkevidde.

Så vil vi her fra klinikkerne ønske jer alle en rigtig god jul og et godt nytår.

Har du spørgsmål til produkter, kan du ringe til os på Tlf. 45 41 19 00

Har du spørgsmål om dit kæledyr, er du velkommen til at spørge os på Facebook

Dyrenes sundhedsplan

Dyrlægebrevkassen med svar på dit kæledyrs problemer

Laserbehandling af kæledyr

Dyrlægens Butik

Har du et spørgsmål om dit kæledyr?

Hvis du har spørgsmål om dit kæledyr, kan du prøve at bruge Dyrlægebrevkassen, her er svar på de mest almindelige spørgsmål, og meget mere.

Hvis du har behov for at stille spørgsmål om dit kæledyr, kan du købe en onlinekonsultation.

En del konsultationer omhandler spørgsmål til vores kæledyr, der kan besvares via mail efter grundig beskrivelse af problemet.

En online konsultation er vejledende og kan ikke erstatte undersøgelse af dyret hos en dyrlæge hvis dyret er sygt.

Det kan være spørgsmål om pasning, pleje, adfærd, hud, tænder, vaccinationer, fodring, gigt mv.

Hvis du er kunde hos os, eller vil være kunde hos os, kan du ringe og spørge den vagthavende dyrlæge mellem 7 og 9 på 4541 1900. I den øvrige åbningstid kan du ringe og bestille tid til konsultation.

Kurv

Akut skadestue
Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.