Fodring af gnavere til jul

Selv om december står i forkælelsens tegn er det vigtigt, at kaniner og marsvin får passende med fiber i kosten til at holde maven i orden.

Hvis man tilbyder for mange kulhydratrige godbidder, vil de søde små spise sig mætte i lækkerierne og ikke spise deres grundfoder, der er basis for en sund og velfungerende fordøjelse.

Fodring af gnavere til jul

Ubalancer i tarmsystemet kan ende fatalt for gnavere og så er julestemningen sat på vågeblus.

Du kan bedst sikre dit kæledyr ved at

  1. Give et godt basisfoder, gerne Vitakraft Special, der er i hele pellets. Foderet er ernæringsmæssigt balanceret til dyrearten og indeholder de lange fibre, der er så vigtige for understøttelse af fordøjelsen. Altid rigeligt med godt hø ad libitum. Hø og halm pakker sig og er godt til isolering i udeburet, når det er koldt for de kaniner, der går ude året rundt. De tåler til gengæld ikke så godt varme i længere tid, når først vinterpelsen er sat, så hvis du tager dem ind, skal det være i et køligt, uopvarmet lokale.
  2. Holde igen med fede og sukkerholdige snacks, kun give en lille mængde grønsager af gangen. Særligt kål kan give luft i maven. Alle grøntsager skal være tempererede, før du giver dem. De må ikke være iskolde, heller ikke i koldt vejr. Check også flere gange dagligt, at vandflasker i udebure ikke fryser til, når det er frost. Du skal kunne høre kuglen i drikketuden klikke, når du ryster flasken.
  3. Have Fibrevore eller lignende regulerende middel i huset, hvis maven alligevel gør vrøvl.

Har du spørgsmål til produkter, kan du ringe til os på Tlf. 45 41 19 00

Har du spørgsmål om dit kæledyr, er du velkommen til at spørge os på Facebook

Brug af levende lys og brændeovne bør undgås i nærheden af buret. Dels kan strøelse og hø let antænde. Dels kan sod og dampe genere dyrenes luftveje.

Omkring nytår er det vigtigt, at burene så vidt muligt er afskærmet fra lys og lyd udefra, og særligt udendørs kaninbure skal du opmærksomt beskytte mod vildfarne raketter.

God jul og godt nytår

Dyrenes sundhedsplan

Dyrlægebrevkassen med svar på dit kæledyrs problemer

Laserbehandling af kæledyr

Dyrlægens Butik

Har du et spørgsmål om dit kæledyr?

Hvis du har spørgsmål om dit kæledyr, kan du prøve at bruge Dyrlægebrevkassen, her er svar på de mest almindelige spørgsmål, og meget mere.

Hvis du har behov for at stille spørgsmål om dit kæledyr, kan du købe en onlinekonsultation.

En del konsultationer omhandler spørgsmål til vores kæledyr, der kan besvares via mail efter grundig beskrivelse af problemet.

En online konsultation er vejledende og kan ikke erstatte undersøgelse af dyret hos en dyrlæge hvis dyret er sygt.

Det kan være spørgsmål om pasning, pleje, adfærd, hud, tænder, vaccinationer, fodring, gigt mv.

Hvis du er kunde hos os, eller vil være kunde hos os, kan du ringe og spørge den vagthavende dyrlæge mellem 7 og 9 på 4541 1900. I den øvrige åbningstid kan du ringe og bestille tid til konsultation.

Kurv

Akut skadestue
Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.