Hundens nytårsforsæt

Godt nytår til jer alle. Vi håber, at I har haft en god jul og er kommet godt ind i det nye år.

Hvis I har haft hunden på nytårsmedicin, er det nu I lige skal huske at skrive ned, hvilke beroligende præparater i har givet, også håndkøbsmedicin, hvornår det blev givet og hvordan det gik.

Så er det lettere, at justere behandling næste år, hvis det er nødvendigt, og hvis det gik godt, har du en drejebog til næste år.

Hundens nytårsforsæt

Årsskiftet er typisk det tidspunkt, hvor mange gør status og måske optimerer eller bryder med nogle rutiner i hverdagen. Bliver din hund f.eks. aktiveret i den grad, den har brug for?

Mange familiehunde skal klare rigtig mange timer alene hjemme, fordi vi arbejder meget og har mange bolde i luften – også i fritiden.

Understimulering er en kendt faktor blandt problemhunde ligesom overvægt kan skyldes for lidt og for let motion samtidig med et for stort kalorieindtag, dyr kan også spise pga. kedsomhed.

Din hunds forgænger – den vilde hund / ulven – ville skulle benytte sin lugtesans og energi på at opspore byttet, ofte gennem uvejsomt terræn, og selve jagten / nedlægning af byttet, som tamhunden fuldstændig går glip af ligesom mange arbejdshunde, der skal fungere som familiehunde; men du kan stimulere din hund til at bruge sine evner på en fredelig måde. På den måde kan du få en slank og velstimuleret hund.

Har du spørgsmål til produkter, kan du ringe til os på Tlf. 45 41 19 00

Har du spørgsmål om dit kæledyr, er du velkommen til at spørge os på Facebook

Den overvægtige hund kan hjælpes yderligere med et slankefoder i starten, og skal fodres restriktivt. Lad din hund lave søgeøvelser eller løse opgaver både på turen og derhjemme.

Hvis du spreder foder ude, er det ekstra vigtigt, at din hund bliver undersøgt regelmæssigt for hjertelungeorm.

Dyrenes sundhedsplan

Dyrlægebrevkassen med svar på dit kæledyrs problemer

Laserbehandling af kæledyr

Prøv at indlægge etaper gennem et vanskeligere terræn på turen, end I plejer – gerne op ad bakke, og over enge med blødt underlag, og hvem ved, måske kan det harmonere med et nytårsforsæt for dig selv?

Dyrlægens Butik

Svar på spørgsmål i dyrlægens brevkasse

Hundefoder med alternative stivelseskilder

Spørgsmål:

Findes der hundefoder med alternative stivelseskilder, altså uden majs og ris?

Jeg synes det er svært at vælge foder til min hund!

Svar:

Hej Helle.

Du har ret i, at det er en jungle at navigere i, når man som forbruger skal vælge foder til sin hund, men når du foretrækker andre kulhydratkilder end majs og ris, har du allerede sorteret hovedparten af produkterne fra.

Når du læser ingredienslisten bagpå produktet, kan du se, hvad der indgår i foderet. Ingredienserne er listet op i rækkefølge, så den ingrediens, der er mest af i produktet, står først på listen.

Allergi overfor alternative kulhydratkilder som kartoffel, tapioka og ærter ses sjældent hos hunde. Dels forekommer disse kulhydratkilder sjældent i kommercielt færdigproduceret hundefoder. (Dette kan skyldes, at råvarerne er dyrere eller vanskeligere at forarbejde). Dels er de ikke interessante at fouragere på for lagermider, der foretrækker mel og ris.

Stivelsesindholdet i f.eks. kartoffel kan desuden medvirke til en fast og samlet afføring. En behagelig ”bivirkning” i dag, hvor enhver ansvarlig hundeejer selvfølgelig rydder op efter sin hund.

Dyrlæger forhandler tørfoder, hvor kulhydratkilden er enten tapioka eller kartoffel samt dåsemad med kartoffel i kombination med vildt, and eller laks. Jeg fandt kun ærtestivelse anvendt i en af de typer allergidåsemad, der forhandles af dyrlæger.

Man skal også lige være opmærksom på, at der underligt nok kan være forskel på kulhydratkilderne i tør- og vådfoder indenfor det samme mærke og variant.

Når du skifter foder på din hund, er det en god ide at gøre det gradvist, så mave-tarm floraen får tid til at omstille sig til det nye foder.

De bedste hilsner

Paulette

Har du et spørgsmål om dit kæledyr?

Hvis du har spørgsmål om dit kæledyr, kan du prøve at bruge Dyrlægebrevkassen, her er svar på de mest almindelige spørgsmål, og meget mere.

Hvis du har behov for at stille spørgsmål om dit kæledyr, kan du købe en onlinekonsultation.

En del konsultationer omhandler spørgsmål til vores kæledyr, der kan besvares via mail efter grundig beskrivelse af problemet.

En online konsultation er vejledende og kan ikke erstatte undersøgelse af dyret hos en dyrlæge hvis dyret er sygt.

Det kan være spørgsmål om pasning, pleje, adfærd, hud, tænder, vaccinationer, fodring, gigt mv.

Hvis du er kunde hos os, eller vil være kunde hos os, kan du ringe og spørge den vagthavende dyrlæge mellem 7 og 9 på 4541 1900. I den øvrige åbningstid kan du ringe og bestille tid til konsultation.

Kurv

Akut skadestue
Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.