Julegodter og nytårskrudt er en farlig cocktail for hunde

Allerede fra starten af december skal du tænke på, hvordan I alle kommer godt gennem julen og ind i det nye år.

De færreste dyr er upåvirkede af nytårsskyderiet, og der er en tendens til at nytårsangst eskalerer med årene, hvis din hund først en gang har haft dårlige oplevelser omkring nytår.

Julegodter og nytårskrudt er en farlig cocktail for hunde

Allerede fra starten af december skal du tænke på, hvordan I alle kommer godt gennem julen og ind i det nye år.

De færreste dyr er upåvirkede af nytårsskyderiet, og der er en tendens til at nytårsangst eskalerer med årene, hvis din hund først en gang har haft dårlige oplevelser omkring nytår.

Du kan heldigvis selv gøre meget for at hjælpe din hund, men det er vigtigt, at du kommer i gang allerede fra starten af december og ikke først mellem jul og nytår.

Har du spørgsmål til produkter, kan du ringe til os på Tlf. 45 41 19 00

Har du spørgsmål om dit kæledyr, er du velkommen til at spørge os på Facebook

Nogle angstdæmpende behandlinger skal gives i mindst 2 uger før maksimal effekt er sikret. Derfor kontakt os allerede nu, hvis din hund har vist tegn på uro nu eller tidligere.

Nogle af de tegn, der kan kendetegne en urolig eller frygtsom hund er at den:

 • Gemmer sig
 • Gisper
 • Er rastløs
 • Ikke vil spise
 • Savler
 • Vender ørerne bagud
 • Ryster
 • Kryber sammen
 • Er mere oppe på dupperne (årvågen) end normalt
 • Kontaktsøgende
 • Gaber
 • Bjæffer

Det er forskelligt, hvordan den enkelte hund udviser frygt. Det kan være, at du kun kan se et eller to af de listede punkter hos din egen hund

Dyrenes sundhedsplan

Dyrlægebrevkassen med svar på dit kæledyrs problemer

Laserbehandling af kæledyr

Det vigtigste er, at der bliver gjort noget. Træn din hund til at forbinde høje lyde med en lækker godbid. Træn både ude og inde.

Kontakt os omkring hvad der er af hjælp til netop din hund, om den kan klare sig med de milde midler eller om der skal recept på angstdæmpende medicin til.

De fleste hunde forbinder nytårsskyderi med mørke. Derfor kan det være en god ide, at gå den lange tur med hunden, inden det bliver mørkt

Lad ikke din hund gå uden snor. Nytåret er den tid, hvor flest hunde stikker af i panik og kan komme til skade. Glasskår udenfor er der også flere af efter julefrokosterne.

Husk også at julegodter kan være farlige for hunde. Slik, vindruer, rosiner og chokolade kan være gift for dyr og kræver omgående kontakt til dyrlæge, hvis hund eller kat får fat i det.

Sikrest er det, at holde alt guf piller og tobak og skraldespande med andeskrog udenfor dyrenes rækkevidde.

Vi håber, at I alle får en dejlig jul og et godt nytår

Ring på +45 4541 1900 og hør mere om din hunds muligheder.

Gode råd til hunden mod nytårsangst

Det er allerede nu ved at være tid til at tænke på de nytårsangste hunde. Nytår er for mange en dejlig og festlig tradition, men for nogle dyr er nytår forbundet med angst på grund af uvante lyde.

Hvis din hund er bange for fyrværkeri, anbefales det, at du kontakter din dyrlæge, som kan give dig råd og vejledning, så din hund kan få den mest behagelige aften. Du kan derudover også selv hjælpe din hund nytårsaften:

 • Sørg for at din hund har et gemmested, hvor den kan få ro.
 • Træk gardinerne for, for at minimere de uvante lysglimt.
 • Afspil noget rolig musik for at minimere lyde fra fyrværkeri.
 • Hvis din hund skal ud at besørge om aftenen, så sørg for at undgå tidspunkter, hvor der bliver affyret fyrværkeri og hold din hund i snor.
 • Motioner din hund om formiddagen den 31. december så den er træt om aftenen: gå en lang tur, lav søgeøvelser eller anden aktivering.
 • Forsøg at undgå steder og tider, hvor der bliver affyret fyrværkeri.
 • Vær opmærksom på din hunds adfærd. Hvis din hund søger dig, så giv den tryghed. Du må gerne sætte dig hos hunden og berolige den med rolige ord, berøring og godbidder. Sørg for selv at være rolig og undgå at ”ynke” hunden.
 • Tænk over din og dine nytårsgæsters adfærd på aften: undgå gerne bordbomber og lignende.
 • Kort før midnat, kan du give din hund et tyggeben eller en Kong fyldt med lækkerier så der skal bruges tid og fokus på det.
 • Lad ikke din hund være alene hjemme.

Der findes også forskellige former for angstdæmpende- og beroligende kosttilskud og anden behandling, der kan hjælpe din hund eller kat på nytårsaften: diffusor til stikkontakten, piller eller specielt foder. Det er en god idé at starte op på det i god tid for at få den bedste effekt (gerne i starten af december). Ved behov for angstdæmpende medicin, skal du kontakte din dyrlæge.

Hvis du har spørgsmål, er du ALTID velkommen til at ringe til klinikken på 45411900.

Dyrlægens Butik

Svar på spørgsmål i dyrlægens brevkasse

Hundefoder med alternative stivelseskilder

Spørgsmål:

Findes der hundefoder med alternative stivelseskilder, altså uden majs og ris?

Jeg synes det er svært at vælge foder til min hund!

Svar:

Hej Helle.

Du har ret i, at det er en jungle at navigere i, når man som forbruger skal vælge foder til sin hund, men når du foretrækker andre kulhydratkilder end majs og ris, har du allerede sorteret hovedparten af produkterne fra.

Når du læser ingredienslisten bagpå produktet, kan du se, hvad der indgår i foderet. Ingredienserne er listet op i rækkefølge, så den ingrediens, der er mest af i produktet, står først på listen.

Allergi overfor alternative kulhydratkilder som kartoffel, tapioka og ærter ses sjældent hos hunde. Dels forekommer disse kulhydratkilder sjældent i kommercielt færdigproduceret hundefoder. (Dette kan skyldes, at råvarerne er dyrere eller vanskeligere at forarbejde). Dels er de ikke interessante at fouragere på for lagermider, der foretrækker mel og ris.

Stivelsesindholdet i f.eks. kartoffel kan desuden medvirke til en fast og samlet afføring. En behagelig ”bivirkning” i dag, hvor enhver ansvarlig hundeejer selvfølgelig rydder op efter sin hund.

Dyrlæger forhandler tørfoder, hvor kulhydratkilden er enten tapioka eller kartoffel samt dåsemad med kartoffel i kombination med vildt, and eller laks. Jeg fandt kun ærtestivelse anvendt i en af de typer allergidåsemad, der forhandles af dyrlæger.

Man skal også lige være opmærksom på, at der underligt nok kan være forskel på kulhydratkilderne i tør- og vådfoder indenfor det samme mærke og variant.

Når du skifter foder på din hund, er det en god ide at gøre det gradvist, så mave-tarm floraen får tid til at omstille sig til det nye foder.

De bedste hilsner

Paulette

Har du et spørgsmål om dit kæledyr?

Hvis du har spørgsmål om dit kæledyr, kan du prøve at bruge Dyrlægebrevkassen, her er svar på de mest almindelige spørgsmål, og meget mere.

Hvis du har behov for at stille spørgsmål om dit kæledyr, kan du købe en onlinekonsultation.

En del konsultationer omhandler spørgsmål til vores kæledyr, der kan besvares via mail efter grundig beskrivelse af problemet.

En online konsultation er vejledende og kan ikke erstatte undersøgelse af dyret hos en dyrlæge hvis dyret er sygt.

Det kan være spørgsmål om pasning, pleje, adfærd, hud, tænder, vaccinationer, fodring, gigt mv.

Hvis du er kunde hos os, eller vil være kunde hos os, kan du ringe og spørge den vagthavende dyrlæge mellem 7 og 9 på 4541 1900. I den øvrige åbningstid kan du ringe og bestille tid til konsultation.

Kurv

Akut skadestue
Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.