Vi har åbent – læs om restriktioner i forhold til COVID-19

Efterlad aldrig din hund i bilen

Nu er sommeren over os, og temperaturerne bliver hurtigt over 18 grader.

Derfor kan det være farligt at lade sin hund være alene i en parkeret bil på en varm solskinsdag.

Selvom bilen er parkeret i skyggen og vinduerne rullet ned, kan temperaturen i bilen stige voldsomt på kort tid.

På blot 20-50 minutter, kan temperaturen nå helt op på 50-70 grader, hvilket er en temperatur, der er dødeligt for hunde.

Efterlad aldrig hunden i bilen

Hunde kan ikke svede på samme måde, som mennesker. Hunde kommer af med varmen via åndedrættet, og når de ånder kraftigt ud, taber de også en masse væske.

En for høj kropstemperatur kan give alvorlige hjerneskader og indre blødninger.  Hunden risikerer at gå i panik, bliver bevidstløs og dø.

Efterlad derfor aldrig din hund alene i en parkeret bil på en varm sommerdag, og ser du en hund i nød i en parkeret bil, bør du gøre følgende:

– Find ejeren
– Hvis ikke ejeren er til at finde efter kun få minutter, skal du kontakte politiet på 114 eller 112
– Hvis du vurderer, at hunden er i livsfare, må du slå ruden ind. Dog skal det efterfølgende kunne bevises, at du har handlet i nød, og at hunden faktisk var livstruet (ellers risikerer man en bøde).

Har du et spørgsmål om dit kæledyr?

Hvis du har spørgsmål om dit kæledyr, kan du prøve at bruge Dyrlægebrevkassen, her er svar på de mest almindelige spørgsmål, og meget mere.

Hvis du har behov for at stille spørgsmål om dit kæledyr, kan du købe en onlinekonsultation.

En del konsultationer omhandler spørgsmål til vores kæledyr, der kan besvares via mail efter grundig beskrivelse af problemet.

En online konsultation er vejledende og kan ikke erstatte undersøgelse af dyret hos en dyrlæge hvis dyret er sygt.

Det kan være spørgsmål om pasning, pleje, adfærd, hud, tænder, vaccinationer, fodring, gigt mv.

Hvis du er kunde hos os, eller vil være kunde hos os, kan du ringe og spørge den vagthavende dyrlæge mellem 7 og 9 på 4541 1900. I den øvrige åbningstid kan du ringe og bestille tid til konsultation.

Hvordan sveder hunden i sommervarmen?

Vi mennesker kan svede via millioner af små svedkirtler overalt på huden, som hjælper os med at køle ned.

Hunde derimod har ikke de samme svedkirtler som os. De har nogle andre kirtler, der er lokaliseret i deres trædepuder, men hunde sveder sjældent fra deres trædepuder, og disse svedkirtler er heller ikke effektive nok til at få deres kropstemperatur under kontrol.

Derfor er hunde afhængige af en mekanisme man kalder termoregulering.
Hunde termoregulerer (køler ned) når de halser

Når en hund sidder med åben mund og tungen ud, stiger overskudsvarmen fra brystet og undslipper gennem fugtigheden fra tungen, mundhulen og halsen.

Når en hund udånder, fordamper den fugtige luft og køler hunden ned

Hold øje med din hund, når den er ude i sommervarmen og ikke er i skygge; hvis den halser meget, prøver den altså på at køle sig selv ned – hjælp den da med at finde skygge et sted.

Kurv

Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.