Vi har åbent – læs om restriktioner i forhold til COVID-19

Regler for mærkning af katte

Alle katte bør være mærkede og registrerede, ellers kan de overtages, sælges videre eller bortgives uden videre.

D. 1. juli 2021 blev lovgivningen ændret, og pligten til at fremlyse umærkede katte blev afskaffet.

Formålet med lovændringen er at øge katteejernes incitament til at få mærket deres katte og at afhjælpe presset på katteinternaterne, som har oplevet en stigende tilgang af herreløse tamkatte.

Fra d. 1. juli kan en kat, der ikke er mærket med øretatovering, mikrochip eller halsbånd, optages eller videreformidles af enhver og skal ikke fremlyses, hverken af privatpersoner eller internater.

Katte kan øremærkes eller få en chip for at blive registreret

Er katten mærket og registreret korrekt, har internatet eller optageren pligt til at kontakte ejeren inden for 24 timer og når kontakt er etableret. har ejeren 24 timer til at afhente katten, medmindre andet bliver aftalt. Ellers bliver optageren ejer af katten.

Hvis katten taber sit halsbånd, er der risiko for, at den bliver opfattet som uregistreret, så derfor anbefaler vi, at den er enten øretatoveret eller chippet.

Få din kat mærket

Hvis din kat ikke allerede er mærket, kan du bestille tid, og få det gjort hurtigst muligt.

Tlf.: 45 41 19 00

Du kan vælge mellem øretatovering og mærkning med chip, men ring og spørg, hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge.

Øremærket kat. Efter 9 dage er farven næsten væk
Øremærket kat. Efter 9 dage er farven næsten væk

Har du et spørgsmål om dit kæledyr?

Hvis du har spørgsmål om dit kæledyr, kan du prøve at bruge Dyrlægebrevkassen, her er svar på de mest almindelige spørgsmål, og meget mere.

Hvis du har behov for at stille spørgsmål om dit kæledyr, kan du købe en onlinekonsultation.

En del konsultationer omhandler spørgsmål til vores kæledyr, der kan besvares via mail efter grundig beskrivelse af problemet.

En online konsultation er vejledende og kan ikke erstatte undersøgelse af dyret hos en dyrlæge hvis dyret er sygt.

Det kan være spørgsmål om pasning, pleje, adfærd, hud, tænder, vaccinationer, fodring, gigt mv.

Hvis du er kunde hos os, eller vil være kunde hos os, kan du ringe og spørge den vagthavende dyrlæge mellem 7 og 9 på 4541 1900. I den øvrige åbningstid kan du ringe og bestille tid til konsultation.

Opfordring til at få katten mærket og registreret

Vi anbefaler at mærke katten permanent med en øretatovering og/eller en mikrochip, da et halsbånd nemt kan falde af eller fjernes.

Katten bør samtidigt registreres i mindst et katteregister, så du let kan kontaktes, hvis katten bliver fundet – og I kan blive genforenede.

Det er en katteejers eget ansvar at sørge for, at de oplysninger, der står i registret, er opdaterede og korrekte.

Se om din kat er korrekt registreret her:

Dansk Katteregister: https://www.dansk-katteregister.dk/

Det Danske Katteregister: https://www.katteregister.dk/forside

Her kan lovteksten læses

Et skridt i den rigtige retning for kattene

Bestyrelsesformand for Kattens Værn, Mogens Wilbert, udtaler:

“Jeg har deltaget i arbejdet for lovændringer for katte samt en kattelov i mere end 10 år. Vi har forsøgt at få Folketinget til at lytte til de store fordele for landets katte og dyreværnsorganisationerne gennem underskriftindsamlinger, talrige forhandlinger med hele 5 fødevareministre, dyreværnsordførere for Folketingets partier og andre medlemmer. Nu kan vi høste en af de første frugter fra et langvarigt. hårdt stykke arbejde. Man kan sagtens ønske sig meget mere. Ultimativt var en stadfæstelse af lovpligtig ID­ mærkning uden tvivl at foretrække. Med en nuanceret og fleksibel tilgang til krav om lovændring, har vi fået nogle rigtig fornuftige resultater at bygge videre på”.

Kattens Værn er med i KatteAnsvarsGruppen.

Kurv

Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.