PRESSEMEDDELSE

ADVARSEL TIL HUNDEEJERE

Smitsom diarre-epidemi hos hunde i Nordsjælland

……som kan smitte til mennesker

I de seneste måneder har vi dyrlæger i Storkøbenhavn og Nordsjælland oplevet en sand epidemi lignede stilstande med smitsom diarre.

Særligt i Holte og i Nærum oplever vi rigtig mange smittede hunde.

Hudparasitter hos hunde og katte

Hudparasitter hos hunde og katte

Årsagen til diarréen en lille encellet parasit kaldet Giardia, som kan leve i tarmen hos mennesker og dyr.

Symptomer er mild til alvorlig diarre og kan være ildelugtende, gullig og med til blandet blod. Nogle patienter kaster også op.

Parasitten er ekstremt smitsom og det er derfor meget vigtig at være opmærksom på afføringen og få hunden undersøgt, hvis den får Giardia-ligende symptomer.

Når en hund bliver udsat for smitte, f.eks. via afføring, en kontaminer vandskål, tæpper, legetøj mm. vil der typisk gå 8 dage inden symptomerne sætter ind.

Visser typer af Giardia kan optræde som en zoonose, det vil sige at mennesker kan blive smittet af deres kæledyr.

Jeres dyrlæge kan ved hjælp af nogle afføringsprøver kunne stille diagnosen og iværksætte den korrekte behandling.

Under og efter behandlingen er det bidende nødvendigt med daglig rengøring og god hygiejne for at undgå at hunden bliver smittet igen.

Har I spørgsmål til Giardia eller noget andet er I velkommen til at kontakte Curapet & Nærum Dyreklinik på 4541 1900 eller skrive til os på [email protected]

Har du spørgsmål til produkter, kan du ringe til os på Tlf. 45 41 19 00

Har du spørgsmål om dit kæledyr, er du velkommen til at spørge os på Facebook

Dyrenes sundhedsplan

Dyrlægebrevkassen med svar på dit kæledyrs problemer

Laserbehandling af kæledyr

Dyrlægens Butik

Svar på spørgsmål i dyrlægens brevkasse

Hundefoder med alternative stivelseskilder

Spørgsmål:

Findes der hundefoder med alternative stivelseskilder, altså uden majs og ris?

Jeg synes det er svært at vælge foder til min hund!

Svar:

Hej Helle.

Du har ret i, at det er en jungle at navigere i, når man som forbruger skal vælge foder til sin hund, men når du foretrækker andre kulhydratkilder end majs og ris, har du allerede sorteret hovedparten af produkterne fra.

Når du læser ingredienslisten bagpå produktet, kan du se, hvad der indgår i foderet. Ingredienserne er listet op i rækkefølge, så den ingrediens, der er mest af i produktet, står først på listen.

Allergi overfor alternative kulhydratkilder som kartoffel, tapioka og ærter ses sjældent hos hunde. Dels forekommer disse kulhydratkilder sjældent i kommercielt færdigproduceret hundefoder. (Dette kan skyldes, at råvarerne er dyrere eller vanskeligere at forarbejde). Dels er de ikke interessante at fouragere på for lagermider, der foretrækker mel og ris.

Stivelsesindholdet i f.eks. kartoffel kan desuden medvirke til en fast og samlet afføring. En behagelig ”bivirkning” i dag, hvor enhver ansvarlig hundeejer selvfølgelig rydder op efter sin hund.

Dyrlæger forhandler tørfoder, hvor kulhydratkilden er enten tapioka eller kartoffel samt dåsemad med kartoffel i kombination med vildt, and eller laks. Jeg fandt kun ærtestivelse anvendt i en af de typer allergidåsemad, der forhandles af dyrlæger.

Man skal også lige være opmærksom på, at der underligt nok kan være forskel på kulhydratkilderne i tør- og vådfoder indenfor det samme mærke og variant.

Når du skifter foder på din hund, er det en god ide at gøre det gradvist, så mave-tarm floraen får tid til at omstille sig til det nye foder.

De bedste hilsner

Paulette

Har du et spørgsmål om dit kæledyr?

Hvis du har spørgsmål om dit kæledyr, kan du prøve at bruge Dyrlægebrevkassen, her er svar på de mest almindelige spørgsmål, og meget mere.

Hvis du har behov for at stille spørgsmål om dit kæledyr, kan du købe en onlinekonsultation.

En del konsultationer omhandler spørgsmål til vores kæledyr, der kan besvares via mail efter grundig beskrivelse af problemet.

En online konsultation er vejledende og kan ikke erstatte undersøgelse af dyret hos en dyrlæge hvis dyret er sygt.

Det kan være spørgsmål om pasning, pleje, adfærd, hud, tænder, vaccinationer, fodring, gigt mv.

Hvis du er kunde hos os, eller vil være kunde hos os, kan du ringe og spørge den vagthavende dyrlæge mellem 7 og 9 på 4541 1900. I den øvrige åbningstid kan du ringe og bestille tid til konsultation.

Kurv

Akut skadestue
Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.