Naturmedicin

Naturmedicin, natur præparater, helsekost mm. er alle begreber, der dækker over en lang række meget forskellige produkter.

Naturmedicin

Indtil begyndelsen af 90´erne kunne producenter sælge deres helsekost præparater under hvilken som helst betegnelse; såsom naturmedicin, helsekost, kosttilskud og naturlægemidler.

Det eneste, der betød noget, var at det ikke var giftigt og at indholdet kom fra naturen. Der var ikke nogle krav om, at det skulle virke, men man måtte så til gengæld ikke skrive, hvad det skulle/kunne bruges til.

Det kom forhandlerne let omkring og gør det stadig. De sender reklamer eller aviser ud til os, som fortæller, hvordan man kan tabe 10 kg på to uger ved at spise deres produkt, eller hvordan en hunds eksem forsvandt efter 3 uger på et mirakelpulver efter, at den var opgivet af alle osv. Du har sikkert set nogle af dem.

Har du spørgsmål til produkter, kan du ringe til os på Tlf. 45 41 19 00

Har du spørgsmål om dit kæledyr, er du velkommen til at spørge os på Facebook

I 1992 blev lægemiddel lovgivningen ændret. Det betød, at naturlægemidler skulle godkendes før, de kunne forhandles, og det samme gjaldt ” stærke vitaminer og mineral præparater” samt visse andre stoffer.

Det forhold, at naturlægemidlerne skulle godkendes, gav dem et stort kvalitets løft, og når lægemidlet var godkendt, kunne producenterne skrive, hvad præparatet kunne bruges til.

Alt andet er kosttilskud og hører under levnedsmiddel lovgivningen dvs. det er mad og har derfor egentlig ikke nogen påviselig lægelig virkning.

Vi kan dele naturmedicin op som følger:

  • Naturlægemidler
  • Stærke vitamin og mineral tilskud
  • Kosttilskud
  • Homøopatiske præparater, aromaterapi mm.

Dyrenes sundhedsplan

Dyrlægebrevkassen med svar på dit kæledyrs problemer

Laserbehandling af kæledyr

Naturlægemidler

Naturlægemidler hører ligesom andre lægemidler under lægemiddellovgivningen.

De indeholder stoffer, hvis koncentration ikke er væsentlig større end den der findes i naturen, i de fleste tilfælde en lægeplante. Man kan læse om præparatets virkninger og bivirkninger, hvornår det må bruges, om gravide kan tåle det osv.

Præparatet reguleres gennem lægemiddellovgivningen på linie med receptpligtig medicin og håndkøbsmedicin. Du genkender det ved, at der er et MT-mærke på æskerne.

Stærke vitamin og mineraltilskud

Dette dækker over vitaminer og mineraler, som indeholder væsentligt mere end hvad mennesker almindeligvis har brug for, men som kan bruges som lægemidler i visse situationer; eksempelvis folinsyre (et vitamin B) til gravide.

Der stilles samme krav til fremstilling , kvalitet og dokumenteret virkning, som er tilfældet for naturlægemidler.

Kosttilskud

Kosttilskud sælges som et tilskud til den sædvanlige kost. De kan indeholde vitaminer og mineraler i små mængder eller plantestoffer.

De skal ikke godkendes og registreres på samme grundige måde som naturlægemidler, og det eneste krav til dem er, at de ikke er giftige.

Man må ikke reklamerer med at de kan forebygge, lindre eller have en gavnlig virkning på en sygdom eller et problem.

Der er stor forskel på hvilke krav, der stilles til de forskellige produkter og derfor virker de også forskelligt. Det er kun for naturlægemidler og stærke vitaminer og mineraler, at du har en garanti for, hvad du køber.

Homøpatisk medicin

Ideen til denne behandlingsmetode opstod for 200 år siden, hvor Samuel Hahnemann grundlagde princippet om, at lige behandler lige.

Medicinen er meget fortyndet; jo mere fortyndet desto kraftigere virkning. Behandlingsformen er uskadelig og kan benyttes overfor en lang række problemer.

Blomstermedicin

Blomstermedicin er baseret på essensen af blomster. Denne behandlingsform er især virksom overfor angst og uro eksempelvis ved nytårsfyrværkeri.

Der findes 38 forskellige essenser, der har deres specifikke følelsestilstand, som de påvirker.

Urtemedicin

Igennem hele menneskets historie har urtemedicin været brugt til at helbrede og lindre med.

Urtemedicin kan være udviklet fra planter, dyr eller mineralkilder. Det er kun i nyere tid at lægemidler produceres syntetisk. Tidligere blev de (mange bliver stadig) udviklet fra planter.

Aloe Vera er et godt eksempel på urtemedicin.

Dyrlægens Butik

 

Behandlinger hos Dyrehospitalet

 

Akupunktur til dyr

Akupunktur til dyr

Kineserne udviklede akupunkturen, som er en del af den traditionelle kinesiske medicin, udfra deres filosofi, deres holistiske opfattelser samt empiriske erfaringer
Laserbehandling af dit kæledyr

Laserbehandling af dit kæledyr

Curapet har den nyeste teknologi inden for laserbehandling, så du kan få glæde af en effektiv og smertefri behandling med K-laser til dit kæledyr
Smerter hos dit dyr

Smerter hos dit dyr

Smerte er en ubehagelig følelsesmæssig oplevelse. Dyr er forskellige (ligesom mennesker), og smerteoplevelsen kan variere betydeligt fra dyr til dyr.
Hundemassage

Hundemassage

Massage har en gavnlig effekt på patienterne, idet det øger blodcirkulationen i kroppen.
Naturmedicin

Naturmedicin

Naturmedicin, natur præparater, helsekost mm. er alle begreber, der dækker over en lang række meget forskellige produkter.

Åbningstider

Mandag 07:30 - 17:00
Tirsdag 07:30 - 17:00
Onsdag 07:30 - 17:00
Torsdag 07:30 - 17:00
Fredag 07:30 - 17:00
Lørdag 8:00 - 12:00
(fodersalg, emergency & convience)
Søndag LUKKET
Bestil tid: 45 41 19 00

Kurv

dankort

Akut skadestue
Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.