CURAPET Dyrehospital og dyreklinik

Akupunktur til dyr

Akupunktur er blevet brugt på dyr for 3500 år siden og siden er akupunktur blevet brugt på alle former for ”tilstande” undtagen de, som kræver kirurgi.

Kineserne udviklede akupunkturen, som er en del af den traditionelle kinesiske medicin, udfra deres filosofi, deres holistiske opfattelser samt empiriske erfaringer

(meget firkantet: man stikker en nål i foden og det gør patienten rolig- så lærer man, at det punkt betyder ro)

Akupunktur til dyr

Akupunktur er blevet brugt på dyr for 3500 år siden og siden er akupunktur blevet brugt på alle former for ”tilstande” undtagen de, som kræver kirurgi.

Akupunktur udføres ved at påvirke (placere nåle/ varme/tryk) bestemte steder på meridianerne ( energibaner i kroppen) på en bestemt måde for derigennem at påvirke små nerver, blodkar og celler til at sende impulser til hjernen, som derefter sender impulserne videre til muskler, hjerte, marve, tarm, hud eller andet som derved behandles.

Akupunktur kan derved lindre symptomerne på mange lidelser og rette op på både psykiske og fysiske ubalancer i kroppen.

Har du spørgsmål til produkter, kan du ringe til os på Tlf. 45 41 19 00

Har du spørgsmål om dit kæledyr, er du velkommen til at spørge os på Facebook

Den vestlige verden troede ikke/tror ikke på at akupunkturen virkede før man på fjernsynet viste en mand blive opereret i hovedet kun med akupunkturbedøvelse.

Derpå skete der noget. I den vestlige verden ville man gerne forklare akupunkturen ud fra den vestlige teknologi og videnskab og derved forklare hvad akupunkturen gør ved kroppen, altså hvordan virker den.

Der findes 12 meridianer, fire af disse går langs ryggen og maven (bugen på dyrene). Nogle af de punkter, der findes på disse meridianer, kan anvendes til at stille en diagnose, idet der er sammenhæng mellem hudoverfladen samt muskler og de indre organer (de såkaldte scero-somatiske eller viscero-cutane reflekser) hvilket kan forklares udfra embryologiske (foster) sammenhænge og convergens ( en nervecelle i rygmarven får information mange forskellige steder fra på en gang).

Dyrenes sundhedsplan

Dyrlægebrevkassen med svar på dit kæledyrs problemer

Laserbehandling af kæledyr

En smerte i et akupunkturpunkt kan betyde en ubalance/sygdom i et indre organ.

Et akupunkturpunkt består af et stort antal frie nerve ender, nervebundter, nerveplexi (nervesammenslutninger), mastceller (specielle celler der frigører neuro- transmitterende stoffer, så nervebeskeder kan sendes videre), lymfegange, kapillærer (bittesmå blodkar).

Effekten kan ophæves ved først at sprøjte lokalbedøvelse ind i akupunkturpunktet, så nerverne ikke kan sende beskeder videre til rygmarven og hjernen, om hvilket område der trænger til behandling.

Akupunktur til dyr

Akupunktur til dyr

Jeg vil skitsere et eksempel, så det er lidt lettere at forstå, hvordan akupunkturen virker.

En hund (typisk en labrador) kommer ind med meget ondt i maven efter at have tømt skraldespanden derhjemme. En nål stikkes i punktet ST-36 som sidder lige under knæet på ydersiden af benet. Derefter sendes der via rygmarv og hjerne besked til maven om, at den skal tømme sig, Hunden kaster op og har det derefter meget bedre.

Jeg ved, at akupunkturens virkningsmekanismer kan være svære at forstå.

Får man stillet en sygdomsdiagnose på sit kæledyr af en dyrlæge, kan man selv foretage akupressur derhjemme for at lindre sygdommen eller symptomerne. (Det er dog vigtigt at få den rette instruks)

Man kan også forebygge lidelser med akupressur; eksempelvis øjne, der altid løber, smerter fra hofterne osv.

Mange dyrlæger foretager i dag både akupunktur behandlinger og guldimplantationer. Guldimplantationen består i at placere små guldstykker i akupunkturpunkter for kontinuerlig stimulation og bruges især for at hjælpe dyr med hofte- og albue-dysplasi samt gigtproblemer generelt.

Læs mere om akupunktur mod gigtsmerter

Dyrlægens Butik

 

Behandlinger hos Dyrehospitalet

 

Akupunktur til dyr

Akupunktur til dyr

Kineserne udviklede akupunkturen, som er en del af den traditionelle kinesiske medicin, udfra deres filosofi, deres holistiske opfattelser samt empiriske erfaringer
Laserbehandling af dit kæledyr

Laserbehandling af dit kæledyr

Curapet har den nyeste teknologi inden for laserbehandling, så du kan få glæde af en effektiv og smertefri behandling med K-laser til dit kæledyr
Smerter hos dit dyr

Smerter hos dit dyr

Smerte er en ubehagelig følelsesmæssig oplevelse. Dyr er forskellige (ligesom mennesker), og smerteoplevelsen kan variere betydeligt fra dyr til dyr.
Hundemassage

Hundemassage

Massage har en gavnlig effekt på patienterne, idet det øger blodcirkulationen i kroppen.
Naturmedicin

Naturmedicin

Naturmedicin, natur præparater, helsekost mm. er alle begreber, der dækker over en lang række meget forskellige produkter.

Åbningstider

Mandag 07:30 - 17:00
Tirsdag 07:30 - 17:00
Onsdag 07:30 - 17:00
Torsdag 07:30 - 17:00
Fredag 07:30 - 17:00
Lørdag 10:00 - 12:00
(kun fodersalg)
Søndag LUKKET
Bestil tid: 45 41 19 00

Kurv

dankort

Akut skadestue
Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.