Seniortjek kanin og marsvin

Et seniortjek vil afsløre, om din kanin eller dit marsvin har begyndende eller skjulte sygdomme, som kræver behandling her og nu.

Undersøgelsen vil også afsløre, om dyret er disponeret for bestemte sygdomme, som kan forebygges med den rette pleje og diæt.

Ring i dag på 45 41 19 00 og bestil tid til seniortjek.

Sundhedsundersøgelsen

Til sundhedsundersøgelsen vil dyrlægen spørge ind til din dyrs daglige adfærd herunder aktivitetsniveau, appetit, tissetrang, drikkelyst, bevægelsesmønster, hoste, ormeundersøgelser og dets generelle humør.

Dernæst vil din kanin eller dit marsvin få en klinisk undersøgelse, hvor øjne, øre, mund, tænder, lemmer, led, poter, klør, hud, hår, kønsorganer, hjerte mm. gennemgås.

Ring i dag på 45 41 19 00 og bestil tid til seniortjek.

Har du spørgsmål til produkter, kan du ringe til os på Tlf. 45 41 19 00

Har du spørgsmål om dit kæledyr, er du velkommen til at spørge os på Facebook

Bestil tid til seniortjek af kanin eller marsvin

Ældre kaniner og marsvin

Marsvin lever gennemsnitligt 5-7 år, hvis de ikke har medfødte tilstande som fx fejlstillede tænder, der kan afkorte livslængden. Kaniner kan blive ældre, nogle gange dobbelt så gamle.

De fleste ældre marsvin og kaniner virker ikke specielt plagede af deres alderdom, men fortsætter deres ret ubekymrede tilværelse med madglæde og hygge.

Nogle marsvin og kaniner har brug for en hjælpende hånd med soigneringen, når de bliver ældre. Især hos ældre marsvinehanner kan der være en tendens til, at den bløde afføring klumper sig sammen i deres perianal sæk, muligvis som følge af svaghed i de muskler, der former afføringen og skubber den ud.

Hvis man hjælper sit marsvin med at få udskilt disse klumper regelmæssigt, vil det ikke give marsvinet problemer. Kaninen har ikke tendensen helt på samme måde; men hold øje med om den kan rense sig og holde sin pels.

Neglene har en tendens til at krumme og skal klippes lidt hyppigere. Nogle marsvin udvikler forhornede trædepuder, som også skal trimmes.

Ældre dyr udvikler også oftere fedt- eller talgknuder. Det er en god ide at lade os afgøre, om de skal fjernes.

Dyr kan også få grå stær med alderen. Øjets centrum får et mælket udseende. Det reducerer synet, men gør dem sjældent helt blinde.

Husk at du kan få foder, der er tilpasset de ældre marsvin og kaniners behov. Det gives fra 5 års alderen. Det er vigtigt at holde øje med, at dine små venner holder vægten. Du kan for eksempel indføre ugentlige søndagsvejninger. Så kan du hurtigt reagere, hvis der er afvigelser.

Vægttab kan være et tegn på smerter, og nedsat ædelyst kan hurtigt give forvoksede tænder. Tandspidser på kindtænderne kan bore sig ind i tunge og kind og foranledige yderligere smerte. Marsvin danner let blæresten, der også er en smertefuld tilstand.

Vi anbefaler ½ årlige sundhedscheck af alle gnavere såvel som kaniner.

Dyrenes sundhedsplan indbefatter 2 årlige sundhedseftersyn og negleklip hver 2. måned, og der er 20% rabat på operationshonoraret ved tandbehandlinger. Se mere på www.dyrenessundhedsplan.dk

Ring i dag på 45 41 19 00 og bestil tid til seniortjek.

Dyrenes sundhedsplan

Dyrlægebrevkassen med svar på dit kæledyrs problemer

Laserbehandling af kæledyr

Dyrlægens Butik

Åbningstider

Mandag 07:30 - 17:00
Tirsdag 07:30 - 17:00
Onsdag 07:30 - 17:00
Torsdag 07:30 - 17:00
Fredag 07:30 - 17:00
Lørdag 8:00 - 12:00
(fodersalg, emergency & convience)
Søndag LUKKET
Bestil tid: 45 41 19 00

Kurv

dankort

Akut skadestue
Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.