Dyrlægens Butik

Rådgivning om produkter i Dyrlægens Butik

Foder

Det er vigtigt at dine kæledyr får den rigtige pleje og det rigtige foder.

Inden du køber foder og andre produkter, anbefaler vi at du kontakter dyrlægen, hvis du er i tvivl om hvilket produkt der er det rigtige for netop dit kæledyr.

Kontakt: [email protected] eller ring på Tlf. 45 41 19 00.

Rådgivning om produkter

Foder med den rigtige sammensætning er medvirkende til at holde dit kæledyr sundt og raskt. Foderet skal være sammensat af kvalitetsråvarer og skal indeholde de optimale mængder – hverken for lidt eller for meget – af alle de nødvendige næringsstoffer.

Adfærd

Det er nødvendigt at den behandlende dyrlæge får så mange oplysninger som overhovedet muligt om patienten, så hele sygeforløbet kan klarlægges, og så man (om muligt) kan søge ind til problemernes egentlige årsager.

Hvis din dyrlæge ikke selv beskæftiger sig med adfærdsrådgivning, vil han kunne henvise dig til en kollega med særlig interesse og erfaring for denne type problemer.

Adfærdsproblemer kan f.eks. være:

  • aggression
  • angst,
  • frygt for lyde,
  • urenlighed (f.eks. strinteri),
  • at være alene hjemme, eller
  • problemer med almindelig indlæring og opdragelse.

Uanset hvad problemet er, kræver det et nøje kendskab til hundens eller kattens psyke, familieforhold og tidligere liv for at kunne rådgive om nødvendige ændringer eller behandlinger.

Disse forhold kan man oplyse om skriftligt – f.eks. ved at udfylde et spørgeskema, som dyrlægen udleverer – eller under en samtale.

Dyrenes sundhedsplan

Dyrlægebrevkassen med svar på dit kæledyrs problemer

Laserbehandling af kæledyr

Sundhed og sygdom

Det er utrolig vigtigt for alle kæledyr, at de gennemgår en grundig helbredsundersøgelse hvert år. For hunde og katte svarer et år i deres liv til 7 år af vores.

Forestil dig at du kun gik til læge eller tandlæge hvert 7 år.

Ved helbredsundersøgelsen kan man opdage og løse begyndende sygdomsproblemer inden disse bliver alvorlige, endsige livstruende. Negle kan klippes, tænder undersøges, ører renses, og generelle sygdomspræventive tiltag kan diskuteres.

Ved undersøgelse af hvalpe og killinger taler vi om fodring, adfærd, ”opdragelse”, neutralisering, identifikation, orme og loppebehandlinger. Hos de midaldrende dyr er vi meget opmærksom på tandproblemer, som er et stigende problem hos hunde og katte.

Udover smertefulde tandkødsbetændelser, huller i tænderne samt løse tænder fungerer tandstenen som et bakteriedepot, og de farlige bakterier spreder sig rundt i kroppen via blod og lymfe og forårsager betændelse på hjerteklapper, i nyrerne og i leveren.

Du kan selv undersøge, om din hund eller kat har sunde tænder ved blot at lugte til munden – er du ved at dratte bagover, er det tid til at komme forbi til en undersøgelse. Hos midaldrende og ældre dyr kan man foretage undersøgelser for at få en status over nyre- og leverfunktionen, oplysninger om gemte infektioner, begyndende hjerteproblemer, orm mm.

Kontakt

Curapet – Dyrlægens Butik
[email protected]
Tlf. 45 41 19 00
Dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen,
Cand. Med. Vet., D.V.M, Cert. IVAS
(International Veterinary Acupuncture Society),
Cert NLP.

Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.