Seniortjek kat
Undersøgelsen vil også afsløre, om dyret er disponeret for bestemte sygdomme, som kan forebygges med den rette pleje og diæt.
Sundhedsundersøgelsen
Til sundhedsundersøgelsen vil dyrlægen spørge ind til din kats daglige adfærd herunder aktivitetsniveau, appetit, tissetrang, drikkelyst, bevægelsesmønster, hoste, ormeundersøgelser og kattens generelle humør.
Dernæst vil din kat få en klinisk undersøgelse, hvor øjne, øre, mund, tænder, lemmer, led, poter, klør, hud, hår, kønsorganer, hjerte mm. gennemgås.
Ring i dag på 45 41 19 00 og bestil tid til seniortjek.
Har du et spørgsmål om dit kæledyr?
Livslang sundhed begynder med videnskab
Vores kæledyr lever i dag længere end tidligere.
I seniortilværelsen er det vigtigt at holde ekstra øje med sundheden, da risikoen for udvikling af sygdomme stiger. Sygdommene kommer ofte snigende, og derfor bemærker man, som ejer, ikke altid symptomerne.
Begyndende forandringer i kroppen kan afsløres ved undersøgelse af eksempelvis bevægeapparatet og hjerte. Undersøgelser af urin og blod, kan vise tegn på begyndende sygdom og der kan igangsættes tiltag og forebyggende behandling.
En omfattende klinisk undersøgelse samt laboratorier prøver hvorved alle organsystemer bliver undersøgt, kan markant forlænge dit dyrs levealder.
Her din kat ændret adfærd?
Har din kat ændret adfærd den tid, du har haft den? Prøv at tænke tilbage på tiden, da din kat var ung, og sammenlign med de observationer, du kan gøre i dag.
Leger /jager katten energisk og interesseret, ELLER er der nedsat eller nul interesse for jagt eller legetøj?
Springer din kat op i et kraftfuldt tigerspring, ELLER har den brug for stole eller andet for at nå op?
Springer den hurtigt og smidigt op og ned ad trapper, ELLER tøver den og går langsomt og besværet eller opgiver trappen?
Kan den bruge kattebakke, ELLER er der problemer med at komme op i bakken og uheld ved siden af?
Soignerer den sig afslappet trods de mest obskure positioner, så den når hele vejen rundt, ELLER er pelsen mat og filtret de steder, der er svære at nå?
Er den social og selskabssyg og nyder berøring, ELLER holder den afstand og undgår kontakt, ELLER hvæser den ved berøring.
Det kan være ledsmerter, der forårsager adfærdsændringerne, for katte bliver ikke ”bare” sære.
De vil gøre alt for at skjule smerter; men nu kan du måske se, om der er noget, der har ændret sig alligevel.