Seniortjek for katte

Et seniortjek vil afsløre, om din kat har begyndende eller skjulte sygdomme, som kræver behandling her og nu.

Undersøgelsen vil også afsløre, om dyret er disponeret for bestemte sygdomme, som kan forebygges med den rette pleje og diæt.

Dyrlægen anbefaler - Seniortjek af kat

Sundhedsundersøgelsen

Til sundhedsundersøgelsen vil dyrlægen spørge ind til din kats daglige adfærd herunder aktivitetsniveau, appetit, tissetrang, drikkelyst, bevægelsesmønster, hoste, ormeundersøgelser og kattens generelle humør.

Dernæst vil din kat få en klinisk undersøgelse, hvor øjne, øre, mund, tænder, lemmer, led, poter, klør, hud, hår, kønsorganer, hjerte mm. gennemgås.

Ring i dag på 45 41 19 00 og bestil tid til seniortjek.

Ring i dag på 45 41 19 00 og bestil tid til seniortjek.
Bestil tid til seniortjek til din kat

Livslang sundhed begynder med videnskab

Vores kæledyr lever i dag længere end tidligere.

I seniortilværelsen er det vigtigt at holde ekstra øje med sundheden, da risikoen for udvikling af sygdomme stiger. Sygdommene kommer ofte snigende, og derfor bemærker man, som ejer, ikke altid symptomerne.

Begyndende forandringer i kroppen kan afsløres ved undersøgelse af eksempelvis bevægeapparatet og hjerte. Undersøgelser af urin og blod, kan vise tegn på begyndende sygdom og der kan igangsættes tiltag og forebyggende behandling.

En omfattende klinisk undersøgelse samt laboratorier prøver hvorved alle organsystemer bliver undersøgt, kan markant forlænge dit dyrs levealder.

Har du et spørgsmål om dit kæledyr?

Hvis du har spørgsmål om dit kæledyr, kan du prøve at bruge Dyrlægebrevkassen, her er svar på de mest almindelige spørgsmål, og meget mere.

Hvis du har behov for at stille spørgsmål om dit kæledyr, kan du købe en onlinekonsultation.

En del konsultationer omhandler spørgsmål til vores kæledyr, der kan besvares via mail efter grundig beskrivelse af problemet.

En online konsultation er vejledende og kan ikke erstatte undersøgelse af dyret hos en dyrlæge hvis dyret er sygt.

Det kan være spørgsmål om pasning, pleje, adfærd, hud, tænder, vaccinationer, fodring, gigt mv.

Hvis du er kunde hos os, eller vil være kunde hos os, kan du ringe og spørge den vagthavende dyrlæge mellem 7 og 9 på 4541 1900. I den øvrige åbningstid kan du ringe og bestille tid til konsultation.

Er din kat begyndt at vise de første tegn på alderdom?

Som vores kæledyr bliver ældre, stiger risikoen for en række aldersrelaterede sygdomme betydeligt. Mange af disse lidelser udvikler sig uden synlige symptomer i de tidlige stadier, hvilket gør det svært at opdage dem, før de når en fremskreden fase.

Men der er en måde at identificere disse potentielt alvorlige sundhedsproblemer i en tidlig fase – en såkaldt geriatrisk blodprøve eller senior blodprofil, og den kan være afgørende for at forlænge dit kæledyrs liv og sikre dets velbefindende.

Nogle af de mest hyppige aldersrelaterede sygdomme inkluderer forhøjet stofskifte (hyperthyroidisme), nyre- og leversygdomme, sukkersyge (diabetes), hjerte-kar-problemer og kræft.

Disse sygdomme kan have en dramatisk indvirkning på dit kæledyrs livskvalitet og levetid, men når de opdages tidligt, kan de ofte kontrolleres eller behandles.

Den geriatriske blodprøve er et uvurderligt redskab i tidlig diagnosticering af disse lidelser. Det anbefales som minimum at katte over 7 år får foretaget en sådan blodprøve som en del af deres rutinemæssige sundhedstjek.

Dyr i alle aldre kan dog få foretaget en sådan prøve, så hvis du overvejer om det vil være fordelagtigt for netop din kat, kontakt os da endelig.

Hvad undersøger vi så i denne blodprøve?

For det første, analyseres forholdet mellem røde og hvide blodlegemer. Dette kan give os vigtig information om, hvorvidt der for eksempel er tegn på anæmi (blodmangel), nedsat immunforsvar eller tegn på en infektion.

Vi evaluerer blandt andet også blodpladerne, da det påvirker blodets evne til at koagulere, hvilket er essentielt for sårheling. Herudover analyseres en række blodmarkører for at vurdere organernes tilstand, inklusive nyre- og leverfunktion.

Blodprofilen inkluderer også kemiske målinger som blodsukker, proteiner, kolesterol og andre parametre for en omfattende forståelse af dit kæledyrs sundhedstilstand.

Alle disse værdifulde oplysninger bliver dokumenteret i din kats journal. Dette giver os mulighed for at overvåge ændringer over tid og reagere hurtigt, hvis der opstår problemer. På den måde kan vi stræbe efter at sikre, at dit kæledyr opretholder den bedst mulige sundhed i dets gyldne år.

En ekstra fordel

En ekstra fordel ved at inkludere en geriatrisk blodprøve som en del af dit kæledyrs sundhedstjek er, at det kan være afgørende, hvis din kat på et tidspunkt skal i narkose.

En narkose medfører en vis grad af stress og belastning på kroppen, især hvis der er underliggende sundhedsproblemer. Ved at have forudgående viden om dit kæledyrs sundhedstilstand kan dyrlægen tilpasse narkoseplanen og overvågningen for at minimere risikoen og sørge for, at din kat går igennem proceduren på en så sikker og skånsom måde som muligt.

Så næste gang du tænker på dit aldrende kæledyrs velbefindende, overvej en geriatrisk blodprøve som en del af din plejeplan. Det kan gøre en betydelig forskel i at forlænge din skønne kats lykkelige og sunde liv.

Her din kat ændret adfærd?

Har din kat ændret adfærd den tid, du har haft den? Prøv at tænke tilbage på tiden, da din kat var ung, og sammenlign med de observationer, du kan gøre i dag.

Leger /jager katten energisk og interesseret, ELLER er der nedsat eller nul interesse for jagt eller legetøj?

Springer din kat op i et kraftfuldt tigerspring, ELLER har den brug for stole eller andet for at nå op?

Springer den hurtigt og smidigt op og ned ad trapper, ELLER tøver den og går langsomt og besværet eller opgiver trappen?

Kan den bruge kattebakke, ELLER er der problemer med at komme op i bakken og uheld ved siden af?

Soignerer den sig afslappet trods de mest obskure positioner, så den når hele vejen rundt, ELLER er pelsen mat og filtret de steder, der er svære at nå?

Er den social og selskabssyg og nyder berøring, ELLER holder den afstand og undgår kontakt, ELLER hvæser den ved berøring.

Det kan være ledsmerter, der forårsager adfærdsændringerne, for katte bliver ikke ”bare” sære.

De vil gøre alt for at skjule smerter; men nu kan du måske se, om der er noget, der har ændret sig alligevel.

Ring i dag på 45 41 19 00 og bestil tid til seniortjek.

Dyrenes sundhedsplan

Dyrlægebrevkassen med svar på dit kæledyrs problemer

Laserbehandling af kæledyr

Dyrlægens Butik

Åbningstider

Mandag 07:30 - 17:00
Tirsdag 07:30 - 17:00
Onsdag 07:30 - 17:00
Torsdag 07:30 - 17:00
Fredag 07:30 - 17:00
Lørdag 8:00 - 12:00
(fodersalg, emergency & convience)
Søndag LUKKET
Bestil tid: 45 41 19 00

Kurv

dankort

Akut skadestue
Rabatter og nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du at modtage emails med gode råd omkring kæledyr, anbefaling af produkter, tilbud på konsultationer og ydelser fra CuraPet Dyrehospital, Dyrlægebrevkassen, Dyrlægens Butik og Dyrenes Sundhedsplan.